RECEPT - pečené bravčové mäso s medom a zázvorom
Toto zdravé rezancové jedlo je lahodne nízkotučné so skvelou zmesou ázijských chutí – perfektná večera uprostred týždňa
Ingrediencie:
- 2 porcie obľúbených rezancov
- 2 ČL kukuričnej múky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 250g bravčovej panenky, nakrájanej na kúsky veľkosti sústa
- kúsok zázvoru vo veľkosti palca, nesekaný nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 zelená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
- 100 g cukrového hrášku
- 1 ČL sezamových semienok
Postup:
KROK 1
Priveďte do varu osolenú vodu a uvarte rezance podľa návodu na obale. Medzitým zmiešajte kukuričnú múku s 1 polievkovou lyžicou vody, potom vmiešajte sójovú omáčku a med a odstavte.
KROK 2
Vo woku zohrejte olej na silnom ohni. Pridajte bravčové mäso a varte 2 minúty, kým nezhnedne. Pridajte zázvor, cesnak, korenie a cukrový hrach a varte ďalšie 2 minúty. Znížte oheň, potom pridajte zmes sóje a medu, miešajte a varte, kým omáčka nezačne bublať a nezhustne. Scedené rezance rozdelíme medzi 2 misky. Navrch dáme bravčové mäso a zeleninu a na záver posypeme sezamovými semienkami.
Prajeme dobrú chuť 🙂